Stevia suiker

 

 

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

 

Wat Steviasuiker is:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia,

http://www.stevia.net/fda.htm,

http://www.Google.com.

In Llanos en diverse andere plaatsen in Latijns America worden plantages aangelegd voor Stevia. In Colombia wordt het meeste van de suiker geraffineerd in Cali en moeten bladeren van de plant dus een paar honderd kilometer vervoerd worden tot aan de fabriek die ze verwerkt. De boeren krijgen dus weer bijna niets voor hun produkten, net zoals met de sinaasappels zonder Corintec Foundation hulp het geval was.

De Steviasuiker kost ongeveer 30 Euro per kgr en is 300 maal zoeter dan gewone suiker en kan genuttigd worden door diabetici.

Het is dus een ideale vervanger voor de kunstmatige zoetstoffen.

Een van de volgende projecten is dus een fabriek op te starten onder beheer van een fiduciaire en meer plantages dichtbij de fabriek aan te leggen, zodat terug een groot aantal gezinnen hier voordeel van kan trekken.

Weer een stap in de richting van de 500.000 gezinnen die wij alleen al in Colombia willen helpen.

 

Hoewel de Stevia al duizenden jaren door de indiaanse medicijnmannen gebruikt wordt als zoetstof voor bittere medicijnen, mag het in Europa niet worden ingevoerd omdat het ingeschreven is als medicijn, terwijl het dat in principe niet is. Hopenlijk wordt dit als nog gecorrigeerd.

 

China, Japan en zelfs Zwitzerland importeren via suiker in grote hoeveelheden en er is zelfs een project dat contradictioneel door de EEG gesubsidieerd wordt in Zuid Frankrijk.

terug