Realisaties van Corintec Foundation

 

 

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

 

Momenteel zijn wij bezig met het installeren van een fruitsapfabriek (Project PNCCE Plan A) voor sinaasappels die vanwege de prijs niet verkocht raken. Capaciteit: 1 container (20.000 liter) ingedikt sap per dag. Wij kopen of verkopen dit sap niet zelf, wij matchen de boeren met de klant en de financiele afwerking gebeurt tussen de klant en de boeren via een fiduciair systeem van de Bank. Dit systeem biedt een gegarandeerd equitabel inkomen aan vele duizenden gezinnen van arme boeren.

Voor het project PNCCE - Plan A) hebben wij de afnemer in Nederland gevonden die de volledige produktie hiervan wil afnemen. Die wil ook in het volgende macroproject (Project PNCCCE Plan B) participeren, namelijk de aanleg van een cluster van 10.000 hectare, te beplanten met bio appelsienen, goed voor meer dan 1.000 gezinnen van boeren die gedwongen verplaatst zijn.

Deze gezinnen krijgen een eigen woning, een stuk grond van 10 a 15 ha (volgens de berekening van de equitabele opbrengst per hectare) , een sapfabriek, een school en een medisch centrum, terwijl in dit pilootproject gestreefd zal worden naar een minimaal energieverbruik.

Colombia is perfekt in staat een oplossing aan het voedselprobleem in de wereld te bieden, aangezien er 4 stabiele klimaatzones zijn, voldoende grond beschikbaar is en de boeren hard willen meewerken.

Corintec Foundation werkt samen met de grootste landbouworganizaties in Colombia om de juiste landbouwmethode te garanderen en heeft inmiddels strategische allianties getekend met diverse boerenorganizaties in heel Colombia.

Voor andere projecten van Corintec Foudation kunt U binnenkort de website www.corintec.nl raadplegen.

Ook voor U kunnen wij produkties organizeren.

terug