Opbouw van de sapfabriek

 

 

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

 

Hier een impressie van de fabriek. Ze zal 240 ton sinaasappels per dag kunnen verwerken en in het laag seizoen mango's. De Colombiaanse Mango kwaliteit "River Magdalena" is een van de beste ter wereld.

Voorzien is dat er minstens 8 of meer fabrieken komen, waarvan de winst sociaal aangewend zal worden voor regio van de medewerkers.  Hiervoor is een fiduciair comitee opgericht die de open boekhouding zal kontroleren en zal beslissen wat met de opbrengst zal worden gedaan. Doordat dit fiduciaire comite eveneens een organizatie is zonder winstoogmerk, kan de winst optimaal worden aangewend.

De boeren die aan de fabriek leveren zijn reeds door de verkoop van het fruit van een minimaal sociaal inkomen gegarandeerd, zodat de meeropbrengst van de sapverwerking gebruikt kan worden voor de creatie van bijkomende projecten, waar ze dus allemaal voordeel van kunnen trekken.

Hier een foto van een van de diverse tussenopslagplaatsen in Colombia, speciaal omdat wij aandacht hebben voor de kleine producenten. Op deze manier wordt ook het vervoer van de kleinere produkties geoptimaliseerd.

Het gaat hier dus niet alleen over kleine micro projecten, maar de organizatie van sociale MACRO projecten. Dit systeem is uniek voor de wereld en wij hopen dat andere organizaties ons zullen volgen.

Corintec Foundation wenst graag haar kennis en ervaring in dit soort Macroprojecten beschikbaar te stellen.

 

 

Hier een foto van de huidige situatie, typisch voor bijna alle landen van de derde wereld. Overal vindt men in Colombia fruitstallen die rechtstreeks proberen de oogst aan de man te brengen. Spijtig genoeg kan er alleen maar aan toevallige passanten worden verkocht en wegens het overaanbod is de prijs automatisch laag zodat er geen equilibre landbouw kan worden toegepast. Vaak is het de vrouw of de dochters die hier in deze stand staan om wat bij te verdienen, terwijl de man elders werkt.