De oplossing voor de voedselcrisis

 

 

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

 

Om een bijdrage te bieden aan de vermindering van de mondiale voedselcrisis is Colombia uitermate goed gelegen.

 

Er zijn alle klimaatzones aanwezig en doordat Colombia twee maal lente en twee maal najaar heeft kan ze meer oogsten produceren dan een land dat niet op de evenaar ligt.

Doordat wij helpen de produkten lokaal te verpakken of te conditionneren, kan de bewaartijd worden verlengd en is de uitval gedurende het transport veel minder. Daardoor worden de transportkosten sterk verlaagd en wordt de ecologisch voetafdruk. waar zo veel over gesproken wordt sterk verminderd.

De produkten die niet aan de hoge exportnormen voldoen, kunnen lokaal worden geconsumeerd of worden verwerkt naar produkten met een langere bewaartijd, zoals confiture, sap of gedroogd. Deze kunnen dan worden vertransporteerd aan lagere prijs met vervoer dat langer duurt en dus veel goedkoper is dan expressvracht.

 

Nogmaals, doordat Corintec Foundation niet zelf in of verkoopt, blijft de maximale winst gebruikt worden voor de producenten en geinvesteerd in nieuwe bijkomende sociale projecten. Dit is anders dan bij andere organizaties die een eerlijke prijs garanderen. Die kopen vaak zelf in en moeten dus duurder verkopen om hun onkosten te dekken. Dit systeem is echter volgens ons voorbij gestreefd. Op onze manier wordt de equitabele prijs aan de arme producenten voor 100% gegarandeerd door de lokale Bank en loopt niemand risico.

 

Kortom, er is veel te doen in ontwikkelingswerk en bij de juiste aanpak profiteren wij in de rijke landen daar ook sterk van, terwijl de boeren in de derde wereld toch economisch geholpen worden.

terug