Geen investeringsrisico

 

 

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

Juist door de gehele opzet van het ontwikkelingswerk, zoals wij dat in gedachten hebben, wordt de Westerse afnemer exclusief eigenaar van de totale produktie, zonder dat hij investeren moet in risicokapitaal.

De agrarische of andere producenten willen persoonlijk investeren, zelfs al hebben ze geen kapitaal, aangezien de basis van de hele transactie de goedgekeurde haalbaarheidsstudie is, tezamen met het gelegaliseerde afname kontakt van de koper, waarbij aan de eisen van de koper voldaan moet zijn alvorens tot betaling van de producenten wordt overgegaan.

Voorbeeld: in het geval van ons nieuw project PNCCCE plan B, voor de aanleg van een cluster van 10.000 hectare bio sinaasappelbomen en een bijbehorende geconcentreerd sapfabriek, worden meer dan 2.000 gezinnen van displaced farmers in Colombia eigenaar van een stuk grond, een eigen woning die voorzien is van de laatste technologische besparingsmethodes, een scholencomplex  met een medisch centrum plus krijgen ze de afname garantie aan equitabele prijzen van de sapfabriek die in hun cluster staat, waarbij een gedeelte van de winst terug in hun regio geinvesteerd wordt.

 En wat denkt U, zullen zij niet alles op alles zetten om hun bezit zo goed mogelijk te beheren?

Er wordt uitsluitend van de afnemers gevraagd om een gegarandeerd afname contract te tekenen en juist omdat de lokale tussenhandel niet mee doet, zal de prijs voor hen dan ook meer dan concurrentieel zijn.

Zoals eerder vermeld zorgt juist het fiduciaire Banksysteem voor deze waarborg.

Kan het beter? Wij houden ons voor commentaar aanbevolen. U mag ons gerust mailen en wij zullen U dankbaar zijn indien er iets kan verbeterd worden.

terug