Ons logo :

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

 

Hiernaast vind U een afbeelding van de Cunnera Manicata, of de reuzenrabarber.

Deze plant kan bladeren produceren van 2,5 m doorsnede! Kinderen kunnen er makkelijk onder schuilen of zich erin verstoppen. De jonge bladeren worden in Zuid-Amerika gegeten.
De bladen van Cunnera Manicata ontvouwen zich aan het einde van het voorjaar. De bladen kunnen een doorsnede van twee en een halve meter bereiken. Ze staan op stelen van wel twee meter hoog. Ze worden door de armen vaak als een goedkope paraplu gebruikt.

 

Op een dag waren wij in Cundinamarca en het begon te regenen. Daar hadden wij niet op gerekend en wij vroegen ons af hoe wij van de plantage tot onze wagen zouden geraken. Wij besloten te wachten, daar wij anders totaal doorweekt bij de volgende plantage zouden aankomen. Een van de kinderen, die, hoewel hij onze taal niet verstond, begreep waar wij het over hadden, rende weg en kwam terug met een groot blad van de Cunnera Manicata en na gedemonstreerd te hebben waar het voor moest dienen, namen wij het over en kwamen bijna droog bij de wagen aan. Toen begrepen wij dat, als er een nieuw logo moest komen, deze plant een prachtig verhaal zou vormen.      

Aangezien Corintec Foundation gesticht is om de armen te beschermen door ze economisch op inventieve wijze beschermen, hebben wij dit blad, gestyleerd als logo, genomen.

terug

terug hoofdmenu