Cooperators van Corintec

 

 

 

Ontwikkelingswerk zoals het hoort

 

Tot onze partners met wie wij inmiddels gelegaliseerde strategische alliantes hebben afgesloten, behoren de grootste boerenbonden van Colombia, zelfs verschillende met internationale bindingen naar talloze andere Latijns Amerikaanse landen. Wij hebben dus een groot netwerk dat wij kunnen beheersen en kunnen daarom zowel degelijk als flexibel zijn.

Verder hebben wij strategische allianties afgesloten met de officiele staatsinstelling die de agriculturele ontwikkeling van Colombia stimuleert (vergelijkbaar met de Universiteit van Wageningen in Nederland) en met de officiele staatsorganizatie die alle vrij grond in Colombia beheert.  Deze staan direct onder het toezicht van het Ministerie van Landbouw en zijn rechtstreeks verantwoording verschuldigd.

Wij beschikken daarom over meer dan 13.000.000 hectare grond die beschikbaar is voor boeren die de vereiste teeltmethodes willen toepassen in respect met de ecologische omgeving. Er wordt uitsluitend met geselecteerde families gewerkt, die sociaal en ecologisch gemotiveerd zijn en voor hun eigen gezinnen een blijvende toekomst willen opbouwen.

De meeste van deze gezinnen (meer dan 3.000.000 displaced personen) komen uit de agrarische sector en het zijn gezinnen van boeren die gedwongen verplaatst zijn ivb met de binnenlandse drugsoorlog in Colombia. Zij wensen geen illegale culturen te verbouwen en hebben, door met Corintec Foundation samen te werken, de mogelijkheid een blijvende toekomst op te bouwen, voor hen zelf en voor hun families.

 

terug